AHAYDN BARYTONTRIO BUDAPEST

együttesét Kakuk Balázs alapította 1980-ban azzal a céllal, hogy Joseph Haydn Esterházy Miklós hercegnek barytongambára írt közel kétszáz művét eredeti hangszeren, korabeli menzúrában megszólaltathassa. Az együttes Haydn minden barytontriója, a kvintettek, oktettek mellett az Esterházy-kör többi komponistái: Albrechtsberger, Burgksteiner, Hummel, Neumann, Tomasini, Lidl, Krause barytondivertimentóit is játssza.
Filmzenei felvételek, TV-produkciók, koncertturnék világszerte.
Hungaroton: SLPD 12979, HCD 31174

Zenélünk mindenütt, a világ nagy koncerttermein kívül Önöknél is: Exkluzív fogadás, konferencia, kiállítás megnyitó, Múzeumok Éjszakája, esküvő, születésnap, névnap, állami és magán ünnepségek alkalmával. HAYDN BARYTONTRIO BUDAPEST, korhű Bécsi Klasszikus vonóstrió, barytongamba eredeti menzúra, "Pompakedvelő" Esterházy Miklós korabeli hangszere.

 

Kakuk Balázs gordonka és viola da gamba művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Béla Konzervatórium tanára. 1978-ban a Collegium Musicum Budapest Barokk-quartettjével Brugge-ben a Flamand Festival Régizenei Versenyének győztese. A modern és barokkcselló mellett eredeti menzúrában játszik az összes (szoprán, alt, tenor és basszus) viola da gambán és a 17 húrú barytongambán.
A HAYDN BARYTONTRIO BUDAPEST megalapítója és művészeti vezetője.
A historikus muzsikálás és előadásmód nemzetközi rangú specialistája, kül- és belföldi mesterkurzusok tanára, jelentős zenei versenyek zsűritagja.
Szólista- és kamaramuzsikusként világjáró művész, számos rádió-, TV- és díjnyertes CD-felvételt készített.

 

Czuczor Anna Magdaléna hegedű kamaraművész. Mint hegedűs és brácsista szólista, kamarazenész és zenekari muzsikus, koncertezett Ausztriában, Németországban, Svájcban, Angliában, Hollandiában, Luxemburgban, Dániában, Franciaországban, Szlovákiában, Olaszországban, Horvátországban.  Budapesten a BANKCENTER  "Music at Lunch Time" sorozat szerkesztője és állandó közreműködője, a  Caprice Quartet  alapítója és művészeti vezetője, az Aelia Sabina Zeneiskola hegedű tanára.
2003 óta muzsikál a HAYDN BARYTONTRIO BUDAPEST  együttesében.

 

 

 

Kaszanyitzky András 1998-ban szerzett gordonkaművészi diplomát a budapesti Zeneakadémián. Számos hazai és külföldi verseny győztese, helyezettje. 1996-ban Budapesten a Popper Gordonkaverseny második díjasa. Játszott a Somogyi vonósnégyesben, Sándor Frigyes Kamarazenekarban, Erkel Ferenc Kamarazenekarban, a London City Operában, a Haydn Sinfonietta Wienben, állandó tag a Weiner-Szász Kamaraszimfónikusok és a HAYDN BARYTONTRIO BUDAPEST együttesében.
Fellépett Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Svájcban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában, Angliában, Skóciában, az USA-ban, Kínában, Thaiföldön.